Kıdem Tazminatı Hesaplama Örneği

Örnek Kıdem Tazminatı Hesaplaması Örneği

Örnek Kıdem Tazminatı Hesaplaması Örneği Konu Başlıkları üzerine yeni bir makalemiz ile karşınızdayız.


Kıdem tazminatı ile ilgili olarak soru cevap şeklinde makale açmayı ve sizlere bu alanda bilgi vermeyi düşündük. İnternet üzerinde yapmış olduğumuz araştırmalar sonucunda edindiğimiz ve kaynağına güvendiğimiz kıdem tazminatı hesaplamalarına yönelik her türlü bilgiyi, elimizden geldiğince makalemizde paylaşmaya çalıştık.
Kıdem İhbar İşçi Tazminat alma şartları Nedir nelerdir
Kıdem İhbar İşçi Tazminat Almak
Web sitemizde daha öncesinde Kıdem tazminatı ihbar tazminatı işçi tazminatı gibi ya da herhangi aklınıza gelebilecek diğer tazminat haklarına yönelik birçok konular açılmıştır. 
Daha öncesinde açılan konulara göz atarak konuyla ilgili kendinizi geliştirebilir veya haklarınızın ne olduğu konusunda detaylı bilgiler edinebilirsiniz.
Bu makalemizde ise sizlere soru cevap şeklinde elimizden geldiğince her türlü Kıdem tazminatına yönelik bilgiler verelim dedik.

Kıdem tazminatı nedir?

Kıdem tazminatı herhangi bir işyerinde belirli bir süre ile çalışmanız durumda ve kendi isteğiniz dışında ki işten atılma veya işten çıkarılma ya da sağlık problemlerinizin veyahut mesleki hastalık gibi problemlerin ortaya çıkması durumda, elde edebileceğiniz bir haktır. Bu haktan yararlanabilmeniz için bilmeniz gereken bir diğer nokta ise, çalıştığınız kurum da veya firma yada işletmede minimum bir yıl süreyle bir zaman dilimi geçirmeniz gerekir. Bu şartları sağlamanız durumda yani kendi isteğiniz dışında ki keyfi olarak işten çıkmadığını süreceğim ve buna ek olarak en az bir yıl bir süre ile iş yerinde zaman geçirdiğiniz takdirde kıdem tazminatı hakkını elde edebileceksiniz.

Kıdem Tazminatı Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Tazminat Hesaplaması ile ilgili olarak bir çok etken vardır. Bu etkenler kıdem tazminatınızı iyi veya olumlu ya da yüksek veyahut düşük miktarda hak ettiğiniz tutar sonuçlarında değişkenlik gösterecektir. Örneğin 1 yıl çalışan işçinin kıdem tazminatı hakkı düşük iken, 10 yıl çalışan bir çalışanını ise kıdem tazminatı Hakkı çok daha yüksek olacaktır. Kıdem tazminatını etkileyen bir diğer nokta ise aldığınız maaş son derece önemlidir. Bu noktada da dikkat etmeniz gereken husus ise, kıdem tazminatı hesaplamalarınız da aldığınız son maaş brüt tutarı neyse ona göre hesaplamaların yapıldığını bilmeniz gerekir.
Her türlü tazminat hesaplama işlemleri için sizlere önerimiz şöyledir. Alanında uzman bir hukuk firması ile çalışma içerisinde olmanızdır.
Böylece  sizlere daha fayda sağlayacağını göreceksiniz.

Kıdem tazminatı hakkını elde etmek için Hukuk Bürosu veya  Avukat şart mıdır?

Her türlü hukuki işlemleriniz için bir avukata danışmanız veya zorunlu olarak hukuk bürosuna gitmeniz gerekmemektedir. Ancak alanında uzman saygın ve yılların tecrübesi ile hizmet veren bir kurum ile çalışma içerisinde olmanız, kesinlikle sizlere hem fayda sağlayacaktır ve hem de işinizi çok daha rahat bir şekilde sonuçlandırabileceksiniz.
Bu durumun önemini bir örnekle açıklama yapacak olursak aşağıdaki cümlemize dikkat etmeniz gerekir.
Kendinizi de tek başınıza bir daireyi inşa edebilirsiniz. Bir daireyi inşa ederken veya bir evi yaparken herhangi bir mühendis ve mimar ile çalışmak zorunda değilsiniz. Ancak alanında uzman yılların tecrübesi ile hizmet veren işçilerin yanı sıra bir mimar ve mühendis ile iş yapmanız hem sizin yararınıza olacaktır ve hem de profesyonel bir hizmet alımı sonucunda çok daha iyi bir daireyi inşaa edebileceksiniz. Burada vermiş olduğumuz örnekten yola çıkarak, hangi iş olursa olsun kesinlikle bir kurum ile iş yapmak zorunda olmadığınızı ancak deneyimli uzman bir kurum ile çalışmanızın kesinlikle sizlere fayda sağlayacağınızı belirtmektir.

Örnek Kıdem Tazminatı Hesaplaması 

Örneğin çalışma süreniz.  20 yıl. 6 ay ve 20 gün olsun.
20 Yıl x 8.000TL = 160.000TL.
6Ay x 8.000/12 = 4.000 TL.
20 Gün x 8.000/365 = 438 TL.
Toplam Hak Edilen Kıdem Tazminatı =160.000 TL + 4.000 TL + 438 TL = 164.438 TL
Aşağıdaki linkten otomatik olarak robot hesaplamayı kendiniz yapabilirsiniz.

Arabuluculuk (arabuluculuk.gen.tr) | Hukuk (hukukistanbul.gen.tr)


AK SEO
AK SEO 2005-2023
SEO Siber SEO | Haber Haber Haber Haber | Hukuk | Hukuk Hukuk Hukuk Hukuk Hukuk Hukuk Arabuluculuk | İnşaat | Şarkı |
Read Think Exercises

2 yorum

  1. Kıdem Tazminatı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
    Tazminat Hesaplaması ile ilgili olarak bir çok etken vardır. Bu etkenler kıdem tazminatınızı iyi veya olumlu ya da yüksek veyahut düşük miktarda hak ettiğiniz tutar sonuçlarında değişkenlik gösterecektir. Örneğin 1 yıl çalışan işçinin kıdem tazminatı hakkı düşük iken, 10 yıl çalışan bir çalışanını ise kıdem tazminatı Hakkı çok daha yüksek olacaktır. Kıdem tazminatını etkileyen bir diğer nokta ise aldığınız maaş son derece önemlidir. Bu noktada da dikkat etmeniz gereken husus ise, kıdem tazminatı hesaplamalarınız da aldığınız son maaş brüt tutarı neyse ona göre hesaplamaların yapıldığını bilmeniz gerekir.
    Her türlü Kıdem ihbar ve işçi tazminat Hesaplaması işlemleri için sizlere önerimiz: Alanında uzman bir hukuk firması ile çalışma içerisinde olmanızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örnek Kıdem Tazminatı Hesaplaması

      Örneğin çalışma süreniz. 20 yıl. 6 ay ve 20 gün olsun.
      20 Yıl x 8.000TL = 160.000TL.
      6Ay x 8.000/12 = 4.000 TL.
      ✓=
      Toplam Hak Edilen Kıdem Tazminatı =160.000 TL + 4.000 TL + 438 TL = 164.438 TL.

      Sil
advertise
advertise
advertise
advertise
hukukistanbul.gen.tr